Matematik

trekantsberegning, besværligt :O

26. februar 2008 af Pernille-2 (Slettet)
Jeg har en opgave her som jeg ikke lige kan finde ud af. Håber der er nogle der kan hjælpe mig!

Her er opgaven:
Trekant ABC er indskrevet i et kvadrat med sidelængden 1, som vist på figuren. http://peecee.dk/upload/view/100363 linket.


a)Forskrift for arealet af trekanten som funktion af x:
svaret her er:T(x)=-1/2x^2+x, hvorfor dog det :O?

b)Bestemmelse af den værdi af x, der giver trekanten det største areal: x=2*pi hvorfor det `:O?`

på forhånd tak (:






Brugbart svar (9)

Svar #1
26. februar 2008 af Isomorphician

Sej tegning! :-)

Areal kvadrat = 1^2 = 1 (I)
Areal lille trekant = x*x*0,5 = 0,5x^2 (II)
Areal de to "store" trekanter = 0,5*(1-x)*1*2 = 1 - x (III)
Areal af ABC = (I) - ((II) + (III)) = 1 - (0,5x^2 + (1 - x)) = -0,5x^2+x

Svar #2
26. februar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

hehe jamen jeg er jo mester i paint :D, men tusin tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2008 af cxe22xhe (Slettet)

Men hvorfor så x=2*pi ved andet spørgsmål? Altså hvorfor er det svaret?

Brugbart svar (2)

Svar #4
29. februar 2008 af mathon

T(x) = -0,5x^2+x, hvis graf er en grennedadvendende parabel med toppunkt

(t1;t2) = ((-b/(2a));c-a*(t1)^2) = ((-1/(2*(-1)));0-(-0,5)*((1/2))^2) = ((1/2);0,125)

Trekantens maksimale areal er således 0,125 = (1/8)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2009 af mathias-s (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2010 af samolesen (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2010 af anne_panne (Slettet)

Jeg har også fået stillet denne opgave i en matematik aflevering:)

Men jeg forstår ikke hvor 0,5 kommer fra?? Både i beregningen med den lille trekant og de to store.
Og hvorfor arealet ad ABC=(I) - ((II) + (III)) Hvilken formel er det?

Hvordan skal man skrive det op i sin aflevering??


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. oktober 2010 af Isomorphician

#7:

Arealet af en trekant findes ved formlen:

A = ½ * grundlinje * højde


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2011 af vanu22 (Slettet)

jeg kan ikke finde finde den formel der bliver benyttet: ((-b/(2a));c-a*(t1)^2) i

(t1;t2) = ((-b/(2a));c-a*(t1)^2) = ((-1/(2*(-1)));0-(-0,5)*((1/2))^2) = ((1/2);0,12

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2011 af mathon

 

                     -d/(4a) = (4ac - b2)/(4a) = c - b2/(4a)  =  c - ab2/(4a·a) = c - a(-b/(2a))2


Skriv et svar til: trekantsberegning, besværligt :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.