Matematik

I matematisk krise<-

26. februar 2008 af hollak (Slettet)
Her er nogle hjemmeøvelser vi skal kunne …Ved ikke om jeg er nået til det rigtige resultat i nogle af opgaverne? Også er der bare nogle opgaver som jeg går død i.

*f(x)= 2x-1 (3,4)
F(x)= x^2-x+k
4=3^2-3+k
4=6+k
2=k?
=f(x)= x^2-x-2


En funktion f er bestemt ved f (x)= 5x-e^x, -4<_x<_8
*Hvordan bestemmer jeg funktionens maksimum?

Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 1/2

*Udtryk z ved x. (den forstår slet ikke)?

En bestemt type af lukkede beholdere har form som et
retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet
retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan
beholder 100.

* hvordan angiv overfladearealet af en sådan beholder som
funktion af kateternes længde x.
En funktion f er bestemt ved
f(x)= x+1/x, x>0
Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1) = 3,5


Tabellen viser antallet af fangede laks i Skjern Å i perioden 15. april til 15. september for
hvert af årene 2002-2005.
ÅR-> 2002 2003 2004 2005
Antal->82 123 191 259

I en model antages det, at antallet N af fangede laks i Skjern Å i perioden 15. april til 15.
september er en lineær funktion af tiden t (målt i antal år efter 2002).

* Bestem en forskrift for N samt tallet N(12) , og forklar betydningen af dette tal.

To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)= x^2+4x+10
g(x)= x+14
Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
* Bestem arealet af M.

*?(1/x+4x)dx= lnx+2x^2(+k)
= lnx+2x^2(+k) , da x>0?

*?(3x-1/2)*4^3x^2-x+1 dx
?((3x-1/2)*4^(3x^2-x+1),x)= (1/4)^x*64^x^2/ln2

Nogen der kan fortælle om sumkurve og kvartilsættet har noget med statistik at gøre?

Svar #1
26. februar 2008 af hollak (Slettet)

Nogen der lige har mulighed for at hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Hold da kæft Daniel. Tag dig sammen og hjælp ham i stedet, når du nu er så dygtig. Jeg er sikker på, at det ikke vil volde en mensaner meget arbejde, og du kan jo ligeså godt drage nytte af din nu så høje IQ.

Ren nysgerrighed - hvad ligger vidunderet på?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Jamen, det kræver ikke noget at løse de ligninger, så det skal en stor mensaner som mig ikke bruge min tid. Jeg kan komme med bemærkninger, som andre ikke vil komme med. Dem får du her:
Du kaster rundt med "ln". Du skal overveje at det giver mening at benytte den. Fx e^(...) = 3 <=> (...)=ln3. Det giver mening, fordi venstre side er skarpt højere end 0 for alle x. Hermed er definitionsmængden givet og de to udtryk er logisk ækvivalente.

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Du kan jo bare hjælpe vedkommende Sherwood.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det kunne jeg godt Daniel Petersen. Men jeg har ikke tid til at gennemgå alle opgaver, og som sådan heller ikke til at diskutere med dig.

Nuvel, hvis du ikke vil ud med din IQ. Jeg ville bare lige se, hvor langt jeg var fra "eliten".

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

IQ afhænger af spredningen. Hvad er din da?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er svært at lokke den ud af dig, hva'?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Hvilken IQ-test snakker vi her? Mensas eller? For jeg har da godt nok fået meget forskellige IQ'er rundt omkring..

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Vi snakker for Daniels vedkommende om Mensas. Og siden han gang på gang praler af hans høje IQ, som har givet ham medlemsskab af Mensa, kunne det jo være sjovt at høre, hvor høj den i virkeligheden var.

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Jeg er da helt enig.. Ud med det smartass...

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. februar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Den er ca. 180. Det er i øvrigt langt over Mensaniveauet.

Hvad med jer?

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. februar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

James Sidis har haft højst IQ. Den lå på ca. 300. Han kunne tale og skrive på 100 forskellige sprog.

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Mensa-testen siger 131 på spredning 15.. Troede det var meget normalt, men synes pludseligt det lyder latterligt lavt...
Nå hvad, hr. Sidis var vel heller ikke helt normal.. :P

Brugbart svar (2)

Svar #15
27. februar 2008 af rosiette (Slettet)

oftes kan dem med højt iq ikke begærer sig socialt og det tror jeg hellere ikke du kan daniel, sådan som du taler til andre :-(

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. februar 2008 af The Master (Slettet)

så meget snak og ingen har regnet opgaverne hehe

Svar #17
27. februar 2008 af hollak (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med forklar mig hvordan jeg muligvis kan løse opgaverne, så lige kan gøre mig endnu et forsøg på regne på dem?

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. februar 2008 af rosiette (Slettet)

næh det er ikke til at overskue andres lektier, og nok derfor ingen rigtig har komemt med nogen bud...der havde nok været mere held hvis det kun var en - to stykker så det ikke lignede lektier

Brugbart svar (0)

Svar #19
27. februar 2008 af momentum (Slettet)

Jeg har regnet dine opgaver, men du er nødt til at vise, hvad du selv har gjort for at løse de enkelte opgaver. Ellers kan jeg ikke hjælpe dig.

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. februar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Det er ikke nok.

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.