Matematik
find korde længde ?
27. februar 2008 af
fysik! (Slettet)
hej,
sidder med en aflevering, hvor der er et stykke jeg ikke kan beregne.
>>
Cirklen med centrum i (-1,-2) og radius 5 skæres af linien med ligningen x + 4y = 0 i to punkter.
a) Opskriv cirklens ligning -> 5^2=(x+1)^2+(y+2)^2
b) Bestem længden af den korde, som cirklen afskærer af linien
<<
det er opgave b der skal regnes, men jeg kan ike komme videre end til at man kan endten lave to streger fra der hvor korden skærer cirkelen og ind til centrum, så man har to linier der er 5. eller også finder man punkterne til der hvor korden skærer, og finder liniens længde ud fra det.. ??
hvis i kune give et lille prej om hvordan jeg skal komme videre ville det være super (:
(jeg kan uploade billede af grafen hvis i ikke selv har et program til at sætte det ind i)
På forhånd tak
MH
sidder med en aflevering, hvor der er et stykke jeg ikke kan beregne.
>>
Cirklen med centrum i (-1,-2) og radius 5 skæres af linien med ligningen x + 4y = 0 i to punkter.
a) Opskriv cirklens ligning -> 5^2=(x+1)^2+(y+2)^2
b) Bestem længden af den korde, som cirklen afskærer af linien
<<
det er opgave b der skal regnes, men jeg kan ike komme videre end til at man kan endten lave to streger fra der hvor korden skærer cirkelen og ind til centrum, så man har to linier der er 5. eller også finder man punkterne til der hvor korden skærer, og finder liniens længde ud fra det.. ??
hvis i kune give et lille prej om hvordan jeg skal komme videre ville det være super (:
(jeg kan uploade billede af grafen hvis i ikke selv har et program til at sætte det ind i)
På forhånd tak
MH
Svar #1
27. februar 2008 af Benjamin. (Slettet)
Du har fat i noget af det rigtige.
Find skæringen mellem linjen l:
l: x + 4y = 0
og cirklen c:
c: (x+1)² + (y+2)² = 5²
Find afstanden mellem de to punkter (brug afstandsformlen).
Find skæringen mellem linjen l:
l: x + 4y = 0
og cirklen c:
c: (x+1)² + (y+2)² = 5²
Find afstanden mellem de to punkter (brug afstandsformlen).
Svar #3
27. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Isoler y i linjens ligning, og indsæt denne værdi for y i cirklens ligning, som du nu isolerer x i. Den tilhørende y-koordinat til denne x-koordinat, findes nu ved at indsætte værdien for x i linjens ligning og isolere y.
Isoler y i linjens ligning, og indsæt denne værdi for y i cirklens ligning, som du nu isolerer x i. Den tilhørende y-koordinat til denne x-koordinat, findes nu ved at indsætte værdien for x i linjens ligning og isolere y.
Svar #4
27. februar 2008 af fysik! (Slettet)
fandt frem til det samme (:
mange tak for de hurtige svar.
Vh
MH
mange tak for de hurtige svar.
Vh
MH
Skriv et svar til: find korde længde ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
