Fysik
svære fysik opgaver
28. februar 2008 af
KME89 (Slettet)
Hej nogen der vil hjælpe med disse opgaver ?
1) I solrige lande er det nemt at skaffe varmt vand på vandre turen, idet man blot kan hænge en vandfyldt, sort plastiksæk op i solen. en sådan "solsæk" med 25L vand modtager varme med effekten 150W.
Hvor lang tid varer det at varme vandet op fra 10 grader til 50 grader?
2)En person drikker et stort glas koldt vand. 250g vand med temp. 8 grader.
-Hvor meget energi (varme) skal der overføres fra personens krop til vandet for at opvarme det til legemstemperaturen på 37 grader?
Personen kunne i stedet for at have drukket samme mængde sodavand med samme starttemp. Varedeklarationen oplyser, at 100g sodavand indeholder stoffer med en næringsværdi på 190 KJ.
-Må kroppen netto afgive energi, når man drikker sodavanden?
- Kan man slanke sig ved at supplerer den daglige kost med rigelig mængder vaniljeis?
TIP: Gå ud fra at såvel sodavand som vaniljeis består hovedsageligt af vand - men altså med en næringsværdi, som er angivet på varedeklarationen.
For vaniljeis: næringsværdien findes på varedeklarationen (der står 840 kJ pr 100 g på vaniljeisen i min fryser). Begyndelsestemperaturen for isen, når den spises, skønner du over.
1) I solrige lande er det nemt at skaffe varmt vand på vandre turen, idet man blot kan hænge en vandfyldt, sort plastiksæk op i solen. en sådan "solsæk" med 25L vand modtager varme med effekten 150W.
Hvor lang tid varer det at varme vandet op fra 10 grader til 50 grader?
2)En person drikker et stort glas koldt vand. 250g vand med temp. 8 grader.
-Hvor meget energi (varme) skal der overføres fra personens krop til vandet for at opvarme det til legemstemperaturen på 37 grader?
Personen kunne i stedet for at have drukket samme mængde sodavand med samme starttemp. Varedeklarationen oplyser, at 100g sodavand indeholder stoffer med en næringsværdi på 190 KJ.
-Må kroppen netto afgive energi, når man drikker sodavanden?
- Kan man slanke sig ved at supplerer den daglige kost med rigelig mængder vaniljeis?
TIP: Gå ud fra at såvel sodavand som vaniljeis består hovedsageligt af vand - men altså med en næringsværdi, som er angivet på varedeklarationen.
For vaniljeis: næringsværdien findes på varedeklarationen (der står 840 kJ pr 100 g på vaniljeisen i min fryser). Begyndelsestemperaturen for isen, når den spises, skønner du over.
Svar #2
28. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)
Du skal bruge
Q = m * c * delta t
hvor Q er den tilførte varmeenergi, m er massen, c er den specifikke varmekapacitet og delta t er tilvæksten i temperaturen
Q = m * c * delta t
hvor Q er den tilførte varmeenergi, m er massen, c er den specifikke varmekapacitet og delta t er tilvæksten i temperaturen
Svar #4
28. februar 2008 af KME89 (Slettet)
lækkert der ingen der gider at hjælpe! Fandme har jeg hjulpet mange, men når det kommer til mig vender i alle ryggen til.. Taak. Sov godt !
Svar #5
29. februar 2008 af mathon
1)
P*t = n*c*delta_T
t = m*c*delta_T/P
t = (25 kg)*(4,186 kJ/(kg*C))*((50-10)C)/(0,15 kJ/s) = 27906,7 s =
ca. 7 timer 45 minutter
2)
energikrav gor opvarmning af rent drikkevand:
E = m*c*delta_T
E = (0,25 kg)*(4,186 kJ/(kg*C))*(37-8)C = ca. 30,35 kJ
energiregnskab for indtagelse af samme mængde sodavand:
kroppen præsterer 30,35 kJ
kroppen modtager 2,5*190 kJ = 475 kJ
kroppen modtager netto (475-30,35)kJ = 444,65 kJ
P*t = n*c*delta_T
t = m*c*delta_T/P
t = (25 kg)*(4,186 kJ/(kg*C))*((50-10)C)/(0,15 kJ/s) = 27906,7 s =
ca. 7 timer 45 minutter
2)
energikrav gor opvarmning af rent drikkevand:
E = m*c*delta_T
E = (0,25 kg)*(4,186 kJ/(kg*C))*(37-8)C = ca. 30,35 kJ
energiregnskab for indtagelse af samme mængde sodavand:
kroppen præsterer 30,35 kJ
kroppen modtager 2,5*190 kJ = 475 kJ
kroppen modtager netto (475-30,35)kJ = 444,65 kJ
Skriv et svar til: svære fysik opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
