Matematik
eksponentiel funktion.. please hjæælp
28. februar 2008 af
Rasie (Slettet)
2) Om en eksponentiel udvikling g ved man, at g(0)=34,2 og at den 2-årlige vækstrate er 22,3%. Angiv en regneforskrift for g.
please hjælp
please hjælp
Svar #1
28. februar 2008 af mathon
g(x) = y = b*a^x
g(0) = 34,2 = b*a^0 = b*1 = b, hvoraf
y = 34,2*a^x
yo = 34,2*a^xo
1,223*yo = 34,2*a^(xo+2) = 34,2*a^xo*a^2 = a^2(34,2*a^xo) = a^2*yo
1,223*yo = a^2*yo, der ved division med yo
giver
1,223 = a^2, hvoraf
a = 1,223^(1/2) = 1,10589
konklusion:
regneforskriften for g
er
g(x) = 34,2*1,10589^x
g(0) = 34,2 = b*a^0 = b*1 = b, hvoraf
y = 34,2*a^x
yo = 34,2*a^xo
1,223*yo = 34,2*a^(xo+2) = 34,2*a^xo*a^2 = a^2(34,2*a^xo) = a^2*yo
1,223*yo = a^2*yo, der ved division med yo
giver
1,223 = a^2, hvoraf
a = 1,223^(1/2) = 1,10589
konklusion:
regneforskriften for g
er
g(x) = 34,2*1,10589^x
Skriv et svar til: eksponentiel funktion.. please hjæælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
