Matematik
Hjælp Skæringspunkterne mellem cirkel og linie..
29. februar 2008 af
Mageed007 (Slettet)
Hej all sammen
Jeg sidder og laver en opgave som jeg er gået i stå i og derfor håber jeg at der er nogle der er vilje til at hjælpe.
Opgaven: Bestem skæringspunkterne mellem cirkel
(x-3)^2 + (y-2)^2 = 4^2 og linien y = 2x + 7...
Jeg kan ikke finde ud af at sætte dem lig med hinanden og regne skæringspunkterne er der nogle der hjælpe med hvordan man gøre....
Jeg sidder og laver en opgave som jeg er gået i stå i og derfor håber jeg at der er nogle der er vilje til at hjælpe.
Opgaven: Bestem skæringspunkterne mellem cirkel
(x-3)^2 + (y-2)^2 = 4^2 og linien y = 2x + 7...
Jeg kan ikke finde ud af at sætte dem lig med hinanden og regne skæringspunkterne er der nogle der hjælpe med hvordan man gøre....
Svar #2
29. februar 2008 af Mageed007 (Slettet)
Ja der fås en 2. gradsligning også kan x - værdierne regnes og jeg fik 2 x-værdier til 3,233 og 0,433.. Som passer ikke når jeg tegner cirklen og linien i en tegneprogram... Har jeg lavet noget forkert...
Svar #3
01. marts 2008 af mathon
skæring mellem
Ci: (x-3)^2 + (y-2)^2 = 4^2 og linjen l: y = 2x + 7
(x-3)^2 + (2x+7-2)^2 = 16
(x-3)^2 + (2x+5)^2 = 16, hvoraf
5x^2 + 14x + 18 = 0, som ikke har nogen reelle løsninger i overensstemmelse
med
dist(l,C(3,2)) = |2*3-2+7|/sqrt(2^2+(-1)^2) = 4,92>4
linjen l: er således passant til cirklen Ci: (x-3)^2 + (y-2)^2 = 4^2
dvs. UDEN skæringspunkter med Ci:
Ci: (x-3)^2 + (y-2)^2 = 4^2 og linjen l: y = 2x + 7
(x-3)^2 + (2x+7-2)^2 = 16
(x-3)^2 + (2x+5)^2 = 16, hvoraf
5x^2 + 14x + 18 = 0, som ikke har nogen reelle løsninger i overensstemmelse
med
dist(l,C(3,2)) = |2*3-2+7|/sqrt(2^2+(-1)^2) = 4,92>4
linjen l: er således passant til cirklen Ci: (x-3)^2 + (y-2)^2 = 4^2
dvs. UDEN skæringspunkter med Ci:
Skriv et svar til: Hjælp Skæringspunkterne mellem cirkel og linie..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
