Matematik

Hjælp til bestemmelse af stamfunktion

26. august 2004 af Supertransatlantic (Slettet)
Hey... Har problemer med denne stamfunktion...

§(Integraltegn) ((4x)/(4x+5)) dx

Er der nogle der kan hjælpe?

Svar #1
26. august 2004 af Supertransatlantic (Slettet)

Rettelse:§(Integraltegn)((4^x)/((4^x)+5))) dx

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2004 af frodo (Slettet)

umiddelbart uden at have afprøvet det, vil jeg sige: Prøv at substituer t med 4^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Okay:

S (4^x)/(4^x+5)
Lad u = 4^x+5, dvs. du/dx = (4^x)/ln(4)
4^xdx = ln(4)du

dvs. S (ln(4)du)/u
= ln(4) S (1/u) du
= ln(4)*ln(u) + C

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2004 af frodo (Slettet)

nej.. Tag i stedet og substituer med t=4^x+5, hvor du husker at eksponentialfunktioner ALTID er positive

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2004 af frodo (Slettet)

#3:
i slutresultatet, skal det være ln(u)/ln(4), idet (a^x)'=ln(a)*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#5: Ja ... jeg kom i farten til at integrere 4^x

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

... kan kun genvinde æren via harakiri.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2004 af frodo (Slettet)

det lyder da ikk så ubehageligt. Men det ved jeg ikke, er du japaner, og er det normalt i din familie..

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2004 af frodo (Slettet)

nej det går nok ikk alligevel. Tror det er højst ubehageligt!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

Offtopic ;-)

-1^(1/2): Jeg kan se, at du har et ønske om at studere på Oxford U. Må man spørge, hvorledes du regner med at finansiere studiet (kost, logi, undervisning, bøger m.v.)?

Jeg spørger, fordi jeg selv har overvejet at søge om optagelse på medicinstudiet på Oxford henholdsvis Stanford, da de skulle være førende i verden inden for medicin...

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2004 af frodo (Slettet)

Offtopic yourself!!! Men ok!

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

#11: Ja, det er jo lige det, jeg mener: Mit indlæg er offtopic.

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2004 af frodo (Slettet)

det er så i orden. Men det var det andet vel også..

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#10: De første fire år kan du jo få SU. Dog må jeg pointere, at det faktisk vil blive billigere for mig at læse på uni. set i forhold til min nuværende uddannelse (privatskole). Mine forældre har desuden sagt, at de gerne vil betale!

(Bemærk: Er du med i forskerspirer, kan vi diskutere det nærmere på Rødding Højskole). Jeg har bl.a. en introduktionsbog fra universitetet for Undergraduates, som du måske gerne vil se nærmere på.

Vedr. medicinstudiet: optagelsesprocenten = 15 %.

Endvidere, send SNART din ansøgning/UCAS application/personal statement! De skal have nævnte ASAP.

Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.