Matematik
konstant a ??
01. marts 2008 af
yazahra (Slettet)
hey alle sammen :D
har lige brug for hjælp til at løse følgende:
En bestemt population af gærceller antages at vokse logistisk.
Hvis N(t) betegner antallet af gærceller pr. cm3 til tiden t (målt i timer), gælder:
dN/dt = N(0,54 - aN).
Det oplyses, at antallet af gærceller pr. cm3 til tiden 6 timer er 190, samt at væksthastigheden til samme tidspunkt er 73.
a) bestem konstanten a!
håber i kan hjælpe mig
på forhånd TAK :)
har lige brug for hjælp til at løse følgende:
En bestemt population af gærceller antages at vokse logistisk.
Hvis N(t) betegner antallet af gærceller pr. cm3 til tiden t (målt i timer), gælder:
dN/dt = N(0,54 - aN).
Det oplyses, at antallet af gærceller pr. cm3 til tiden 6 timer er 190, samt at væksthastigheden til samme tidspunkt er 73.
a) bestem konstanten a!
håber i kan hjælpe mig
på forhånd TAK :)
Svar #1
01. marts 2008 af ibibib (Slettet)
Benyt oplysningen N '(3)=73 til at bestemme konstanten a vha. differentialligningen.
Resten kan ku sikkert allerede...
Resten kan ku sikkert allerede...
Svar #2
02. marts 2008 af yazahra (Slettet)
du mener N´(6)= 73
hmmmm.... jeg kan altså ikke få den rigtig resultat .... fik noget med
-1,3223.. noget i den stil :S
der står ellers at a skal være:
a = 0,00082
????????
hmmmm.... jeg kan altså ikke få den rigtig resultat .... fik noget med
-1,3223.. noget i den stil :S
der står ellers at a skal være:
a = 0,00082
????????
Svar #3
02. marts 2008 af ibibib (Slettet)
Ja, N' (6)= 73.
dN/dt = N(0,54 - aN)
73=190(0,54-190a)
...
a=0,000819944598.
dN/dt = N(0,54 - aN)
73=190(0,54-190a)
...
a=0,000819944598.
Skriv et svar til: konstant a ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
