Matematik

HJÆLP - potens funktion

01. marts 2008 af ayyildiz-dk (Slettet)
Funktionen f er givet ved f(x)=bx^a. bestem tallene a og b, når der oplyses at f(1)=12, og at f(x) falder med 7%, når x vokser med 4%.

nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2008 af ibibib (Slettet)

x1=1 og x2=12.
Den sidste oplysning benytter du til at bestemme punkt nummer 2.
x2=x1·1,04=1·1,04=1,04
y2=y1·0,97=12·0,97=11,64

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2008 af peter lind

Sæt ind i ligningen

f(1)=12=b*1^a

f(1+4%)=12(1-7%)

Skriv et svar til: HJÆLP - potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.