Fysik

Fuldstændig uelastisk stød

02. marts 2008 af kuerten15
To partikler med masserne M og m bevæger sig på en ret linje mod hinanden med farten v henholdsvis u. Partiklerne kolliderer i et fuldstændig uelastisk stød, og den sammensmeltede partikel efter stødet har farten V.

Bestem farten V udtrykt ved v, u, M og m.

Jeg bruger impulsbevarelse og får:

(M*v+M*u)=(M+m)*V <=> V = (M*v + m*u)/(M+m)

Men i facit står:

V = (M*v - m*u)/(M+m)

Hvordan kan det være?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af QaZZaQ

De to partikler bevæger sig hver sin vej. Impulsen er en vektor og har en retning, det skal du huske.
Så du har



Svar #2
02. marts 2008 af kuerten15

Tak igen..

Du har været til en stor hjælp..

Skriv et svar til: Fuldstændig uelastisk stød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.