Kemi
Endnu en ph-opgave! :S
02. marts 2008 af
887 (Slettet)
JEp endnu en pH-opgave.
Opgaven lyder således:
Hvad er [OH-] i 0,0040M NaOH? Berregn dernæst [H3O+] og pH Beregn pH i 0,0040M Ba(OH)2.
Ok mit bud på første spørg. i opgaven er:
_________________________________________________
-log(0,0040M)=2,40
Poh=-log[OH-] <=> OH-=10^-pOH=10^-2,40=0,0040M
_________________________________________________
pH=14-pOH=14-2,40=11,6
pH=-log[H3O+]<=>H3O+=10^-ph=10^-11,6=2,5^-12
_________________________________________________
Hvordan berregner jeg så pH i 0,0040M Ba(OH)2?
Opgaven lyder således:
Hvad er [OH-] i 0,0040M NaOH? Berregn dernæst [H3O+] og pH Beregn pH i 0,0040M Ba(OH)2.
Ok mit bud på første spørg. i opgaven er:
_________________________________________________
-log(0,0040M)=2,40
Poh=-log[OH-] <=> OH-=10^-pOH=10^-2,40=0,0040M
_________________________________________________
pH=14-pOH=14-2,40=11,6
pH=-log[H3O+]<=>H3O+=10^-ph=10^-11,6=2,5^-12
_________________________________________________
Hvordan berregner jeg så pH i 0,0040M Ba(OH)2?
Svar #1
02. marts 2008 af 887 (Slettet)
hmm tror jeg har den:
[OH-]= 0,0040 M * 2
[OH-]= 0,008
[H3O+]=1*10^(-14) M^2 / [OH-]
[H3O+] = 1,25 * 10^(-12) M
-log(1,25*10^-12)=11,9 i pH
[OH-]= 0,0040 M * 2
[OH-]= 0,008
[H3O+]=1*10^(-14) M^2 / [OH-]
[H3O+] = 1,25 * 10^(-12) M
-log(1,25*10^-12)=11,9 i pH
Skriv et svar til: Endnu en ph-opgave! :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
