Matematik

hjælp til matematik opg.

03. marts 2008 af stfan_2665 (Slettet)
Håber der er en der vil hjælpe..

Jeg har fåen en opgave som lektier. kan ikke rigtig finde ud af den men her kommer den..

befolkningstallet i danmark steg fra 1. januar 2003 til 1. januar 2004, fra 5383507 til 5397640.
Hvor stor har den realative tilvækst været?
hvis vi antager at den procentvise vækst vil fortsætte, hvor mange år vil der så gå inden befolkningstallet er fordoblet?

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2008 af mathon

hvis B er befolkningstallet

er
delta B =(5397640-5383507) = 14133
den relative tilvækst = 14133/5383507 = 0,002625 = 2,625 promille

B = Bo*1,002625^t

2Bo = Bo*1,002625^T2, hvoraf

2 = 1,002625^T2

ln(1,002625)*T2 = ln(2)

T2 = ln(2)/ln(1,002625)

Skriv et svar til: hjælp til matematik opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.