Matematik
Integral bestemmelse?
03. marts 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Hvordan er fremgangsmåden når man skal bestemme integralerne udfra:
(integraltegnet)(2x + 1 ) dx
og
(integraltegnet)(e^x - 2 ) dx
(integraltegnet)(2x + 1 ) dx
og
(integraltegnet)(e^x - 2 ) dx
Svar #1
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
hint:
S e^x dx = e^x +k
S c dx = c*x+k
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)+k
S f(x)+g(x) dx = F(x)+G(x)+k
hvor S er integraltegnet.
S e^x dx = e^x +k
S c dx = c*x+k
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)+k
S f(x)+g(x) dx = F(x)+G(x)+k
hvor S er integraltegnet.
Svar #2
03. marts 2008 af Sentinox (Slettet)
Benyt din formelsamling, og husk at:
int(2*x+1,x) = int(2*x,x) + int(1,x)
Jeg udregner lige denne for en god ordens skyld
int(2*x+1,x) = int(2*x,x) + int(1,x) = 2/2*x^2 + x + k = x^2+x+k,
Hvor k er en konstant (altså 1, 1.35432, -10 eller lignende).
I ovenstående har jeg kigget i min formelsamling, og benyttet at en konstant gange x integreret (k*x) er lig k/2*x^2, og at en konstant integreret er lig konstanten gange x (k*x).
Generelt gælder, at int(k*x^n,x) = k/(n+1)*x^(n+1).
Prøv nu selv med den næste. (Hint: int(k*e^x,x) = k*e^x)
//Sentinox
int(2*x+1,x) = int(2*x,x) + int(1,x)
Jeg udregner lige denne for en god ordens skyld
int(2*x+1,x) = int(2*x,x) + int(1,x) = 2/2*x^2 + x + k = x^2+x+k,
Hvor k er en konstant (altså 1, 1.35432, -10 eller lignende).
I ovenstående har jeg kigget i min formelsamling, og benyttet at en konstant gange x integreret (k*x) er lig k/2*x^2, og at en konstant integreret er lig konstanten gange x (k*x).
Generelt gælder, at int(k*x^n,x) = k/(n+1)*x^(n+1).
Prøv nu selv med den næste. (Hint: int(k*e^x,x) = k*e^x)
//Sentinox
Skriv et svar til: Integral bestemmelse?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
