Matematik
(Rumgeometri) Bestem k så vektor a og b er parallelle
03. marts 2008 af
DarkhorZe (Slettet)
Hej folkens.
Jeg sidder her og får grå hår på hovedet over denne opgave fra Matema10k A-niveau bogen.
-----------------------------------------------------
Opg. 1.79
vektor a = (1,2,3) og vektor b = (1-k,-4,-6)
a) bestem k så vektor a og b er parallelle
b) beskem k så 2|a| = |b|
-----------------------------------------------------
Jeg har prøvet at sætte krydsproduktet = 0 og solve k - giver ingen løsning.
Nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak :)
Mvh Mads
Jeg sidder her og får grå hår på hovedet over denne opgave fra Matema10k A-niveau bogen.
-----------------------------------------------------
Opg. 1.79
vektor a = (1,2,3) og vektor b = (1-k,-4,-6)
a) bestem k så vektor a og b er parallelle
b) beskem k så 2|a| = |b|
-----------------------------------------------------
Jeg har prøvet at sætte krydsproduktet = 0 og solve k - giver ingen løsning.
Nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak :)
Mvh Mads
Svar #1
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=481559
Du må huske på, at krydsproduktet giver nulvektoren, og ikke bare nul.
(kig især på de to sidste ligninger)
Resultatet er i øvrigt et naturligt tal :-)
Du må huske på, at krydsproduktet giver nulvektoren, og ikke bare nul.
(kig især på de to sidste ligninger)
Resultatet er i øvrigt et naturligt tal :-)
Svar #2
03. marts 2008 af DarkhorZe (Slettet)
Allright, tak - jeg prøver mig frem og vender stærkt tilbage :D
Svar #3
03. marts 2008 af DarkhorZe (Slettet)
Hmm jeg kan stadig ikke se pointen... hvis jeg sætter krydsproduktet = (0,0,0) og solver k får jeg stadig ingen løsning..
Føler mig lidt dum hehe
Føler mig lidt dum hehe
Skriv et svar til: (Rumgeometri) Bestem k så vektor a og b er parallelle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
