Matematik

2 Opgaver fra Eksamenssæt 99-8-4

03. marts 2003 af darkseer (Slettet)
Hej. Jeg sidder lige og koger over denne aflevering: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1999/9984.pdf
Jeg har egentlig lavet alle opgaverne, jeg mangler kun 5 og 6a.

I opgave 5 har jeg fundet middeltal og spredning. Men jeg kan ikke rigtigt komme videre.

Og 6a.. Tjaaa. Den tror jeg ik kan udregnes hehe..

Håber nogen kan hjælpe. Jeg beder ikke om at få opgaverne regnet ud, jeg spørger kun om hjælp til hvordan jeg kan regne dem - en indgangsvinkel... hehe

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2003 af Jean

Ad 6a)

Så vidt jeg kan se er det bare at finde vinklen mellem CA og CB. Kan gøres ved trekantsbetragtning idet du har radius i cirkelen og højden på kateten 2,5 + 4,5 - 12,5 / 2.




Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2003 af Jean

Ad 5b) Hint: De to spil er uafhængige. Herefter skal du tænke hvordan man kan få hhv 20 og 5 i to spil.

Svar #3
03. marts 2003 af darkseer (Slettet)

Hmmm..

OPG 5) Ok. Vil det sige sandsynligheden for at vinde 20 kr, er P(X=10) + P(X=10) => 0,2+0,2=0,4 <=> 40 % ?? Og ligeledes sandsynligheden for at vinde 5 kr, er P(X=-5)+P(X=10) => 0,5+0,2=0,7 <=> 70 % ?? Eller har jeg forstået forkert..


OPG 6a) Jeg forstår stadig ikke hvordan du forslår jeg regner den ud. Hvilken katete er der tale om?, som ifølge dine udregninger er 0,75 m..

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2003 af Jean

Hmm. Skal du ikke gange sandsynlighederne.

Svar #5
04. marts 2003 af darkseer (Slettet)

Jo, det skal jeg. Jeg fået lavet opgaverne. Tak for hjælpen Jean.

Skriv et svar til: 2 Opgaver fra Eksamenssæt 99-8-4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.