Fysik
Bil på skateboard - Hjælp samt rettelse!
03. marts 2008 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Jeg har i følgende eksamensopgave regnet opgave a, men jeg kan virkelig ikke forstå, hvordan opgave b skal regnes. Håber derfor på, at der er nogel der kan hjælpe mig.
En fjernstyret legetøjsbil accelererer fra hvile op til farten 0,78 m/s i løbet af 0,53 s.
a) Beregn størrelsen af bilens gennemsnitlige acceleration. Dette gøres på følgende måde:
a = ((delta v)/(delta t)) = ((0,78 m/s)/(0,53 s)) = 1,47 m/s^s
Bilen placeres nu i den ene ende af et skateboard. Herefter sættes bilen i bevægelse, og den kører hen ad skateboardet. Som funktion af tiden t er bilens tilbagelagte strækning delta s i forhold til fortovet givet ved:
delta s = k * (t^2), hvor k = 0,39 m/s^2
Bilens masse er 1,1 kg, og skateboardet har massen 2,0 kg.
b) Vurdér skateboardets fart i forhold til fortovet til tiden t=0,6 s.
På forhånd mange tusind tak,
Malfoy
Jeg har i følgende eksamensopgave regnet opgave a, men jeg kan virkelig ikke forstå, hvordan opgave b skal regnes. Håber derfor på, at der er nogel der kan hjælpe mig.
En fjernstyret legetøjsbil accelererer fra hvile op til farten 0,78 m/s i løbet af 0,53 s.
a) Beregn størrelsen af bilens gennemsnitlige acceleration. Dette gøres på følgende måde:
a = ((delta v)/(delta t)) = ((0,78 m/s)/(0,53 s)) = 1,47 m/s^s
Bilen placeres nu i den ene ende af et skateboard. Herefter sættes bilen i bevægelse, og den kører hen ad skateboardet. Som funktion af tiden t er bilens tilbagelagte strækning delta s i forhold til fortovet givet ved:
delta s = k * (t^2), hvor k = 0,39 m/s^2
Bilens masse er 1,1 kg, og skateboardet har massen 2,0 kg.
b) Vurdér skateboardets fart i forhold til fortovet til tiden t=0,6 s.
På forhånd mange tusind tak,
Malfoy
Svar #1
05. marts 2008 af Smeedy (Slettet)
Hvis du differencierer funktionen får du et udtryk for bilens fart til tiden t i forholdtil fortovet.
Men kan ikke rigtig se nødvendigheden af masserne da skateboardets bevægelse i forhold til bilen er inkorporeret i ligningen. Er der også en opgave c?
Men kan ikke rigtig se nødvendigheden af masserne da skateboardets bevægelse i forhold til bilen er inkorporeret i ligningen. Er der også en opgave c?
Skriv et svar til: Bil på skateboard - Hjælp samt rettelse!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
