Fysik
Forlængerledning (beregninger)?
03. marts 2008 af
Camilloo (Slettet)
Hej Allesammen
Jeg sidder lige og regner på nogle opgaver.
Nedenstående opgave har jeg ret svært ved, og det ville være dejligt hvis i ville hjælpe.
På forhånd tak
Forlængerledning.
En forlængerledning bruges til at slutte en elektrisk varmeovn til lysnettet. Spændingsfaldet over varmeovnen er 230 V, og effekten, der afsættes i varmeovnen, er så 2,00 kW.
a) bestem strømstyrken gennem varmelegemet.
svar:
I= P/U = 2000 W/230 V = 8,7 A
-----
Forlængerledningen er 10 m lang og har to kobberledninger, hver med tværsnitsarealet 2,50 mm^2.
b) Hvad er resiistansen i hver af kobberledningerne?
Kan ikke finde ud af den..
c) hvor meget vejer hver af de to kobberledninger?
kan ikke finde ud af den
d) varmeovnen er tændt i 30 minutter. hvor mange joule afsættes i hver af de to ledninger?
kan ikke finde ud af den
e) Hvor mange grader stiger temperaturen i hver ledning?
kan ikke finde ud af den
Jeg sidder lige og regner på nogle opgaver.
Nedenstående opgave har jeg ret svært ved, og det ville være dejligt hvis i ville hjælpe.
På forhånd tak
Forlængerledning.
En forlængerledning bruges til at slutte en elektrisk varmeovn til lysnettet. Spændingsfaldet over varmeovnen er 230 V, og effekten, der afsættes i varmeovnen, er så 2,00 kW.
a) bestem strømstyrken gennem varmelegemet.
svar:
I= P/U = 2000 W/230 V = 8,7 A
-----
Forlængerledningen er 10 m lang og har to kobberledninger, hver med tværsnitsarealet 2,50 mm^2.
b) Hvad er resiistansen i hver af kobberledningerne?
Kan ikke finde ud af den..
c) hvor meget vejer hver af de to kobberledninger?
kan ikke finde ud af den
d) varmeovnen er tændt i 30 minutter. hvor mange joule afsættes i hver af de to ledninger?
kan ikke finde ud af den
e) Hvor mange grader stiger temperaturen i hver ledning?
kan ikke finde ud af den
Svar #1
03. marts 2008 af Jerslev (Slettet)
#0. Til opgave b kan du slå resistiviteten op, når du nu kender materialet. De andre variable har du givet, så det skulle ikke være noget problem at regne resistansen ud, hvis du kan finde den rigtige formel. ;)
Til c) kender du længden og tværsnitsarealet. Dermed kan du udregne volumen af de to ledninger, og herefter kan du slå densiteten op. Med de to ting kan du udregne massen.
Til d) skal du vide, at 1Watt=1Joule/sekund. Det skulle være nok.
Til e) Ved du fra d), hvor meget energi, der afsættes i ledningerne; slå den specifikke varmekapacitet for kobber op, og det skulle være nemt derfra. :)
Til c) kender du længden og tværsnitsarealet. Dermed kan du udregne volumen af de to ledninger, og herefter kan du slå densiteten op. Med de to ting kan du udregne massen.
Til d) skal du vide, at 1Watt=1Joule/sekund. Det skulle være nok.
Til e) Ved du fra d), hvor meget energi, der afsættes i ledningerne; slå den specifikke varmekapacitet for kobber op, og det skulle være nemt derfra. :)
Skriv et svar til: Forlængerledning (beregninger)?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
