Matematik
Bestem tangent
03. marts 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg har fået en opgave, der lyder:
Bestem den stamfunktion til f(x)= 8-3x, hvis graf har linjen med ligningen y= -6 som tangent.
-------------------
Jeg synes ligesom, at opgaven mangler at opgive et punkt, som funktionen går igennem. Så kunne jeg have løst f'(x), og sat punktets x-værdi ind i f'(x), og derefter indsat mine værdier i tangent-ligningen.
Hvad gør jeg?
Bestem den stamfunktion til f(x)= 8-3x, hvis graf har linjen med ligningen y= -6 som tangent.
-------------------
Jeg synes ligesom, at opgaven mangler at opgive et punkt, som funktionen går igennem. Så kunne jeg have løst f'(x), og sat punktets x-værdi ind i f'(x), og derefter indsat mine værdier i tangent-ligningen.
Hvad gør jeg?
Svar #1
03. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
Punktet skal du selv finde. Sæt f'(x)=a og løs ligningen. Så har du x.
Svar #3
03. marts 2008 af JoachimD (Slettet)
Hmm, forstår det ikke. kan ikke løse ligningen. Kan du ikke give mig punktet.
Svar #4
03. marts 2008 af JoachimD (Slettet)
fandt ud af det...
løser integralen af f(x), dernæst løser du integralen af f(x) = hældningen af ligningen, og indsætter værdierne i integralen af f(x), og finder k.
løser integralen af f(x), dernæst løser du integralen af f(x) = hældningen af ligningen, og indsætter værdierne i integralen af f(x), og finder k.
Skriv et svar til: Bestem tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
