Matematik

Hjæp til nogle opgaver

28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)
2.16) i et koordinatsysyem er der en linie l, fastlagt ved at den går igennem punktet p(-2,-1) og er parallel med linjen med ligningen y=-2/3x. en linje m står vinkelret på linjen med ligningen y=9/4x og skærer førsteaksen i punktet Q(-2,0).

jeg skal beregne an af vinklerne mellem l og m: jeg vælger at finde linjen m hældningskooficent ved : a gange med c= -1
a gange med 9/4 = -1 så a= -0,27.

vinklen mellem linjerne :
tan minus i første(-o,27)= -15,1096 grader
tan minus i første( -2/3)= -33,69 grader

så : -15,1096-(-33,69) = 18,58 grader
men så skal jeg finde koordinatsættet til skæringspunktet: der står jeg fast. er der nogen som kan hjælpe???

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Ja, her gør du bar det samme igen, ved at sætte forskrifterne for linierne lig med hinanden.

Svar #2
28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)

JA MEN hvad er forskriften for ligningerne???

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Foreskriften for l, kan du bestemme, da du kender et punkt som den gør i gennem, og hældningen a, da du ved at den er parallel med y=-2/3x (er det egentlig -0,67x eller -2/(3x)??)

Hvis hældningen er -0,67, så bliver ligningen for l jo
y(l) = -0,67x-2,33

Så ved at m står vinkelret på y=9/4x dvs. a(m)=(-1)/(9/4)=-0,44
Og du kender også et punkt som m går igennem, så kan bestemme foreskriften for m.

Svar #4
28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)

er det -0,28:-2 og -2/3;-2

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Det er (-6,4;1,94).

Svar #6
28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)

jeg kan altså ikke få -1 divider med 9/4 til at give -o,44 men til at give -0,28.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Det jeg skrev er skæringen mellem de to linier.

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Så prøv at skriv ind i din grafregner på følgende måde:
-1/(9/4)=-0,44

Svar #9
28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)

så er det andet jeg har regnet altså forkert ;-(

Svar #10
28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)

hvor hr du de 2,33 fra???

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Du kender hældningen og et punkt for linien l, så kan du jo bestemme det punkt hvor linien skære 2. aksen.

b = -1 - ((-2/3)*-2) = -2,33

Svar #12
28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)

okay jeg er virkelig lige lidt langt væk her... kan du ikke lige skrive udregingerne i et indlæg på det hele(koordinatsættet til skæringspunktet)
så jeg kan se det..hvad med det andet jeg har regnet er det rigtig??

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Ok, her få du beregningerne:

a(l) = -2/3

y(l) = ax + b

-1 = (-2/3)*-2 + b <=>
b = -2,33

Altså er foreskriften for l

f(x) = -0,67x - 2,33

For m er hældningen

a(m) = (-1)/(9/4) = -0,44

Og du har et punkt som linien går i gennem (-2,0)

0 = -2*-0.44 + b <=>
b = -0,88

så er foreskriften for m

g(x) = -0,44x - 0,88

Sæt de to ligninger lig med hianden og læs x. f(x) = g(x)

Svar #14
28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)

hvad har du fået m´b til..

b= 0-((0,44)*-2) ???

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

b(m) = -0,44*2 = -0,88

Svar #16
28. august 2004 af ninaolesen (Slettet)

okay så
-0,67x-2,33=-0,44x-0,88
-0.67x+0.44x= -0,88+2,33
-0,23x = 1,45
x= -6,30

Y= -0,67*6,30 -2,33
y= -6,55

så koordinatsættet= -6,30-6,55????

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Beregninger ser rigtig ud, men husk lige at det er -6,30 du skal gange, altså bliver skæringen
(-6,3;1,9)

Skriv et svar til: Hjæp til nogle opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.