Matematik
Integralregning, areal bestemmelse
04. marts 2008 af
signenene (Slettet)
f(x) = x^2+4x+10
g(x) = x+4
Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal. Opgaven går ud på at bestemme arealet af M.
Jeg er klar over at jeg skal bruge intergralregning, men jeg kan ikke finde ud af hvor funktionernerne skærer x-aksen, og derfor kan jeg ikke lige regne ud hvordan jeg skal gribe det an.
g(x) = x+4
Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal. Opgaven går ud på at bestemme arealet af M.
Jeg er klar over at jeg skal bruge intergralregning, men jeg kan ikke finde ud af hvor funktionernerne skærer x-aksen, og derfor kan jeg ikke lige regne ud hvordan jeg skal gribe det an.
Svar #1
04. marts 2008 af Spera (Slettet)
Start med at sætte f(x)=g(x), løs ligningen og på den måde finde 1. koordinaterne til skæringspunkterne, derved kender du du punktmængden, og kan beregne arealet M.
Skriv et svar til: Integralregning, areal bestemmelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
