Matematik

kuglens ligning

04. marts 2008 af Nineb (Slettet)
Hej
har den her opg: en cirkel har centrum i (3,-2) og radius 5.

bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse

forslag:
x=0
(x-3)^2 +(y+2)^2=5^2
(0-3)^2+(y+2)2=5^2

hvordan isoler jeg nu y?

P.S opgaven er uden hjælpemidler

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det er ikke kuglens ligning, som titlen antyder(kuglen er i 3D, en cirkel er i 2D)

- Men prøv at gange parenteserne ud og reducer mest muligt(det bliver en andengradsligning, reducer derfor til formen ay^2+by+c=0)

Svar #2
04. marts 2008 af Nineb (Slettet)

hvordan skal jeg gange dem ud, når de alle sammen har en potens...opløftet i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Ta' du dig et kig på første kvadratsætning.
Og
(0-3)^2=(-3)^2
Som man gerne skulle kunne regne i hovedet. Det samme er gældende for 5^2

Svar #4
04. marts 2008 af Nineb (Slettet)


Første kvadratsætning:
To tals sum (a+b) gange samme tals differens (a-b) er lig med kvadratet på første led a^2 minus kvadratet på andet led b2

men det kan jeg slet ik se her...og hvorfor er de blevet sat lig hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Rækkefølgen er tilsyneladende ikke den samme som dengang jeg lærte dem.

Men (a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Og sat lig hinanden? Hvad mener du med det?

Skriv et svar til: kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.