Matematik

HJÆLP! matematik opg. 4.025

04. marts 2008 af 0oSarao0 (Slettet)
Hej
Jeg ved bare ikke hvor jeg skal begynde med denne opgave. Og er det ikk en eksponential aftagende funktion - men hvordan skal jeg ku' argumnetere for det?
Håber at der er nogen der kan hjælpe.
Her er den:

I vedproducerende skovbrug er langsigtet planlægning
nødvendig idet feks bøg fældes når det er 90-120 år gammelt. I en redegørelse fra 1983 skriver skovstyrelsen til miljøministeriet at arealet af de private bøgeskove er aftaget siden 30´erne. Styrelsen forventer at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med o,9% pr år hvis udviklingen fra årene 1983 fortsætter. I det følgende antages det at skovstyrelsen forudsigelse holder. hvor mange % vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2038 sammenlignet med arealet i 1983?
i hvilket år vil arealet af private bøgeskove være halvt så stort som i 1983?
Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af ibibib (Slettet)

a = 1 - 0,9 % = 0,991

b = 100 %

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=479455

Svar #3
05. marts 2008 af 0oSarao0 (Slettet)

Jaman jeg får den første til 40,5%, men jeg tror ikke man skal minuse med 100 (som linket siger).
I den anden bruger jeg halveringskonstanten og får 76,669, MEN jeg tror heller ikke man skal plusse tallet med 1983(som linket siger)
ÅRG! Jeg har virkelig brug for hjælp nu. :(

Svar #4
05. marts 2008 af 0oSarao0 (Slettet)

Er der nogen der vil hjælpe?

Skriv et svar til: HJÆLP! matematik opg. 4.025

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.