Matematik

Eksponentielt voksende funktion

05. marts 2008 af LouiseHaack (Slettet)
Om en eksponentielt voksende funktion F oplyses det, at
f(0)=10 og f(2)=160.

Bestem en forskrift for f.

Hvordan gør jeg det?
Er det to punkter jeg har fået givet?
Hvis ja, hvordan ser punkterne så ud? (x,y)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af Sussi-pigen (Slettet)

det er to punkter du har fået givet:
Y1 = 10
X1 = 0

Y2 = 160
X2 = 2

Ud fra disse punkter skal du bestemme forskriften.
Har du formlerne for hvordan du finder a og b ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af mathon

(0,10) og (2,160)

y = b*a^x

160 = b*a^2
10 = b*a^0......divider de to sidste udtryk........osv......

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2008 af ibz (Slettet)

Du skal bruge formlen for at finde a og b...

a = x2-x1 kvadratrod til y2-y1

b = y1 / a^x1

det er først når du har fundet a og b du kan indsætte tallene og få en forskrift.
mvh

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2008 af mathon

160 = b*a^2
10 = b*a^0, hvoraf

16 = a^2 og

a = 4, da a>0

du ved nu
y = b*4^x og kan beregne b
ved

b = y*4^(-x) = 10*4^(-0)=10*1 = 10
altså
y = 10*4^x



Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af Nikgi (Slettet)

jeg har en opgave magen til

dog med f(3)=40  og f(5)=160

men bruger jeg jeres måde, får jeg a=2.2 1/5 
så gør et eller andet forkert?

nogle der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.