Matematik
Hurtig forklaring af potensfunktion søges
06. marts 2008 af
Patrick_M (Slettet)
Hej. Jeg sider og lave emneopg. og skal bla. andet skrive formlen for en potensfunktion, hvordan man finder regneforskriften for ud fra 2 støttepunkter.
Problemet er at jeg har mistet mine papire på det og kan ikke huske hvordan man gør.
Håber der nogen der vil hjælpe for skal have afleveret i morgen.
Problemet er at jeg har mistet mine papire på det og kan ikke huske hvordan man gør.
Håber der nogen der vil hjælpe for skal have afleveret i morgen.
Svar #1
06. marts 2008 af Teazy (Slettet)
y = b*x^a
Hvis du har to punkter henholdsvis p1(x1,y1) og p2 (x2,y2)
sÅ findes a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
og b = y1/x1^a = y2/x2^a
Hvis du har to punkter henholdsvis p1(x1,y1) og p2 (x2,y2)
sÅ findes a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
og b = y1/x1^a = y2/x2^a
Svar #2
06. marts 2008 af rosiette (Slettet)
Bestemmelse af tallet a ud fra 2 punkter på grafen a= Ln(y2/y1)/Ln(x2/x1)
Skriv et svar til: Hurtig forklaring af potensfunktion søges
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
