Matematik
trikonomisk funktion?
07. marts 2008 af
tumle (Slettet)
Hej med jer,
Jeg sidder lige og er i gang med at løse en masse opgaver i differential geometri, og på et notat har jeg at
sin(x)=-sin(2x)
Hvor kommer dette fra? jeg kan ikke finde det i nogle af mine formelsamlinger eller bøger. Så mit spørgsmål er om denne sammenhæng passer?
Mange hilsner
Rasmus
Jeg sidder lige og er i gang med at løse en masse opgaver i differential geometri, og på et notat har jeg at
sin(x)=-sin(2x)
Hvor kommer dette fra? jeg kan ikke finde det i nogle af mine formelsamlinger eller bøger. Så mit spørgsmål er om denne sammenhæng passer?
Mange hilsner
Rasmus
Svar #1
07. marts 2008 af tumle (Slettet)
PS:
Og der skulle også gælde at
cos(x)=-cos(2x)
og det skulle jo så ligeledes gælde?
Og der skulle også gælde at
cos(x)=-cos(2x)
og det skulle jo så ligeledes gælde?
Svar #3
07. marts 2008 af Mikkat (Slettet)
Nej, ingen af de to formler gælder.
Prøv at checke på din lommeregner, og du vil se, at sin(30 grader)=0,5, men -sin(60grader=-0,866 og disse tal er jo absolut ikke ens.
Måske har du på dit notat været ved at løse disse ligninger?
Prøv at checke på din lommeregner, og du vil se, at sin(30 grader)=0,5, men -sin(60grader=-0,866 og disse tal er jo absolut ikke ens.
Måske har du på dit notat været ved at løse disse ligninger?
Skriv et svar til: trikonomisk funktion?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
