Matematik
En lille hurtig opgave
08. marts 2008 af
ma_thilde (Slettet)
Hej!
Der er lige en opgave uden hjælpemidler jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal håndtere - derfor kunne jeg godt bruge lidt hjælp:
Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:
P=(1/2)^(h/s)
Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.
a) Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.
På forhånd mange tak,
Thilde
Der er lige en opgave uden hjælpemidler jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal håndtere - derfor kunne jeg godt bruge lidt hjælp:
Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:
P=(1/2)^(h/s)
Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.
a) Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.
På forhånd mange tak,
Thilde
Svar #1
08. marts 2008 af peter lind
P*V =P0*V0 hvor P0 er trykket ved jordoverfladen v0 er rumfanget ved jordoverfladen.
Svar #2
08. marts 2008 af ma_thilde (Slettet)
Hej Peter :)
Okay det må være idealgasligningen. Jeg er kommet så langt indtil videre, du må sige til, hvis jeg er gal på den:
P * V = P0 * V0
V = ((P0 * V0) / (P))
V = ((P0 * L) / (P))
På forhånd mange tak,
Thilde
Okay det må være idealgasligningen. Jeg er kommet så langt indtil videre, du må sige til, hvis jeg er gal på den:
P * V = P0 * V0
V = ((P0 * V0) / (P))
V = ((P0 * L) / (P))
På forhånd mange tak,
Thilde
Skriv et svar til: En lille hurtig opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
