Matematik

bestem forskrif

09. marts 2008 af ayyildiz-dk (Slettet)
Et busselskab går ud fra, at passagertallet P(x) falder med 20%, hvis billetpriserne stiger med 5%. Bestem en forskrift for P(x). når enhederne for billetpris og passagertal vælges, så P(1)=1.

nogen der kan hjælpe. det haster og jeg er hel blank :s

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

P(x)*0,80=1,05*x, for x>0 og P(x) € N

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#1 ellers vent, så passer P(1)=1 ikke ind... Hmmm, glem lige det indlæg.

Svar #3
09. marts 2008 af ayyildiz-dk (Slettet)

hvad skal jeg så forstår det ikke helt :s i facit står der at det skal være P(x)=x^-4.576 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)

Du har to punkter (1,1) og (1,05 ; 0,8)
Så skal du bare lave potensregression.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2008 af mathon

P(1,05*x) = 0,8*P(x)

P(1,05*1) = 0,8*P(1) = 0,8*1 = 0.8, hvoraf
P(1,05) = 0,8

P(1,05*x) = 0,8*P(x) kan derfor skrives
P(1,05*x) = P(1,05)*P(x)

Skriv et svar til: bestem forskrif

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.