Matematik
Funktioner
29. august 2004 af
john vs. jon (Slettet)
vi betragter funktionsfamilien fa(x)=(a/(a+1))x+1 , hvor a IKKE tilhører -1
vis, at der findes et punkt, som alle familiens grafer går gennem.
Bestem a, så grafen for fa går gennem (3,2)
vis, at der findes et punkt, som alle familiens grafer går gennem.
Bestem a, så grafen for fa går gennem (3,2)
Svar #1
29. august 2004 af Samuel (Slettet)
Løs fa(3)=2:
fa(3)=2
<=>
(a/(a+1))3+1=2
Løs for a. Når du har en værdi for a, skal den blot indsættes i fa(x)=(a/(a+1))x+1. Bingo.
fa(3)=2
<=>
(a/(a+1))3+1=2
Løs for a. Når du har en værdi for a, skal den blot indsættes i fa(x)=(a/(a+1))x+1. Bingo.
Svar #2
29. august 2004 af Lurch (Slettet)
til spm 1) prøv at indsætte x=0, så ser du at det tilhørende koordinatsæt er uafhængigt af a
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
