Matematik
prøve
09. marts 2008 af
crew (Slettet)
hej, jeg skal til terminsprøve imorgen og jeg vil gerne øve mig på monotoniforhold, men jeg KAN aldrig løse opgaverne. Hvad skal man gøre for at løse monotoniforholdene for funktionen f.
f.eks. en funktion f er bestem ved:
f(x)= 1/3*x^3-2*x^2-5*x
f.eks. en funktion f er bestem ved:
f(x)= 1/3*x^3-2*x^2-5*x
Svar #1
09. marts 2008 af mera88 (Slettet)
Du skal altid differentiere din funktion INDEN du begynder at finde monotoniforhold.
Så
1. Differentier din funktion
2. Find ud af hvor din differentierede funktion er = 0 (du skal finde roden/rødderne) (her kan du bruge formlen d=b^2 - 4*a*c
3. Tegn en monotonilinje og tegn ind hvor funktionen er = 0
4. Sæt nogle værdier ind i din differentierede funktion for at finde ud af om funktionen er voksende aftagende og hvor den har globalt/lokalt minimum/maksimum (værdierne skal enten være større eller mindre end værdien på dine rødder)
Håber du forstod.
Så
1. Differentier din funktion
2. Find ud af hvor din differentierede funktion er = 0 (du skal finde roden/rødderne) (her kan du bruge formlen d=b^2 - 4*a*c
3. Tegn en monotonilinje og tegn ind hvor funktionen er = 0
4. Sæt nogle værdier ind i din differentierede funktion for at finde ud af om funktionen er voksende aftagende og hvor den har globalt/lokalt minimum/maksimum (værdierne skal enten være større eller mindre end værdien på dine rødder)
Håber du forstod.
Skriv et svar til: prøve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
