Fysik
LET OPGAVE for de kloge hoveder
10. marts 2008 af
Camilloo (Slettet)
Har siddet og leget med den opgave et stykke tid, men kommer ikke rigtig frem til den rigtige formel og resultat..
En dreng står på et udspringstårns platform 10 m over vanoverfladen. Han løber lige ud over kanten af platformen med farten 5 m/s.
a) Vurder, hvor meget den viste afstand d mindst skal være, for at han ikke risikerer at ramme den modsatte bassinkant.
Et billede over situationen kan ses her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/fysik2003-7-2.pdf
En dreng står på et udspringstårns platform 10 m over vanoverfladen. Han løber lige ud over kanten af platformen med farten 5 m/s.
a) Vurder, hvor meget den viste afstand d mindst skal være, for at han ikke risikerer at ramme den modsatte bassinkant.
Et billede over situationen kan ses her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/fysik2003-7-2.pdf
Svar #1
10. marts 2008 af mathon
1) beregn faldtiden, t
af
s = (1/2)*g*t^2
2) indsæt t i
d_min = (5 m/s)*t
af
s = (1/2)*g*t^2
2) indsæt t i
d_min = (5 m/s)*t
Svar #2
10. marts 2008 af Camilloo (Slettet)
ok..
Faldtiden er:
t=kvadratrod af 10/(0.5*9,82)= 1,43s
d=5m/s*1,43s= 7.15 m
Er det korrekt?
Faldtiden er:
t=kvadratrod af 10/(0.5*9,82)= 1,43s
d=5m/s*1,43s= 7.15 m
Er det korrekt?
Skriv et svar til: LET OPGAVE for de kloge hoveder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
