Matematik

Hjælp til 2 små opgaver

10. marts 2008 af siimba (Slettet)
Hej,
Jeg sidder og er ved at forberede mig til terminsprøve i matematik B i morgen, derfor prøver jeg at regne nogle forskellige opgaver fra en bog med vejledende eksempler på eksamensopgaver.
Jeg har brug for lidt hjælp til 2 opgaver

1) Om en eksponentielt voksende funktion f(x) oplyses det at f(2)=1 og f(4)=9 - bestem forskrift for f(x)
- hvordan er det lige jeg gør det?

2)Om et 2. gradspolynomium oplyses at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf - opskriv foreskrift for polynomiet
- hvad betyder det at det har rødderne 5 og 9??

Håber nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2008 af Isomorphician

eksponentielt voksende funktion: f(x) = b*a^x, a > 1
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
b = y0*a^(-x0)

Svar #2
10. marts 2008 af siimba (Slettet)

Det synes jeg altså er ret så svært, hvis det skal være uden hjælpemidler :-/

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2008 af Isomorphician

Det er nu ikke så slemt

Svar #4
10. marts 2008 af siimba (Slettet)

Jeg ville ikke kunne regne følgende ud i hovedet (9/1)^(1/(4-2))
Men det kan godt være det bare er mig :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2008 af Isomorphician

9^(0,5) = kvrod(9) = 3

Svar #6
10. marts 2008 af siimba (Slettet)

Åh.. det skal nok gå rigtig galt til første del af prøven i morgen... suk...

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2008 af Isomorphician

potensregnereglerne er altid en god ting at kunne udenad

Svar #8
10. marts 2008 af siimba (Slettet)

Jep, og dem kan jeg ikke udenad :( Ih, hvem har dog også fundet på at der skal være en del uden hjælpemidler :(

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2008 af Isomorphician

verdens klogeste Bertel? :-)

Svar #10
10. marts 2008 af siimba (Slettet)

Mig og Bertels venskab hænger efterhånden i en meget tynd tråd :(

Skriv et svar til: Hjælp til 2 små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.