Matematik

funktioner

29. august 2004 af john vs. jon (Slettet)
funtionen ft er bestemt ved:

ft(x) = tx^2-2x-(t-4) , E tilhører R

tegn grafterne for f0,f-1 og f1 på grafregneren, og vis, at der findes punkter, der for enhver værdi af t ligger på grafen for ft..

????

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2004 af erdos (Slettet)

Sæt t til 0, -1 og 1 og se om der er en lighed... Det er ligesom det første, du skal gøre! Forklar derefter, hvilken indflydelse tallet t har!

Svar #2
30. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

det hjælp ikk rigtig meget..
kan selvfølgelig godt finde ud af at indsætte t.. men kan ikk lige gennem skue, hvordan jeg skal finde det punkt de har tilfælles?

#1--> hvorfor vil du ha mig til at forklare t, det har intet med opgaven at gøre, ved godt det er en go ting men???

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2004 af frodo (Slettet)

tegn graferne og se, om de ikke giver sig selv til kende..

Svar #4
30. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

joo selvfølgelig giver de sig til kende.. men der står jeg skal vise det!! ikk bare fortælle det er der!

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2004 af frodo (Slettet)

så kan du jo bare tage f af det ounkt du har fundet. Så skal du jo bare vide at det er uafhængigt af t.. Ellers så post punktet du har fundet. Så må vi kigge på det1

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2004 af frodo (Slettet)

vide = vise!! Gir lidt en anden betydning..

Svar #7
30. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

undskyld men din forklaring, synes jeg ikke at dække godt nok.. der må vel være en måde man udregner det punkt det er fælles for enhver værdi af t og ligger på grafen for ft

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2004 af frodo (Slettet)

det kan jeg ikke umiddelbart se.. Der står også bare, at du skal vise det ikke BEvise det!

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jeg går ud fra at du vil vise det ved beregning. Du ved at f0 er en retlinie med foreskriften

f(x) = -2x+4

Sæt det lige med ft(x), på følgende måde

-2x+4 = tx^2-2x-(t-4)

Isolere x, og du vil se at t'erne går ud, også du vil får
x1 = 1
x2 = -1
Som er skæringerne mellem alle ft.
Var det svar nok?

Svar #10
30. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

ja det var røv cool gjort.. men det er ik rigtigt!!

det er næsten rigtigt. Men det er kun første koordinaterne du er kommet fremtil..

ellers var det lige den måde jeg ledte efter.. bare den kan gøres færdig?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Ja... Du kan skulle da bar finde y-koordinaterne, ved ft(x1) og ft(x2)...
er det ikke det du vil?

Svar #12
30. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

hvad vil du så mene ykoordinaterne bliver?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

f(x1)=2
f(x2)=6

Svar #14
30. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

okay.. du er fandme en gud..

-2x+4 = tx^2-2x-(t-4) men kan ikk helt få din isolering af x til at passe.. lidt hjælp ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Du kan reducere ligningen til
0 = tx^2-t
Så kan du selv resten? ;)

Svar #16
30. august 2004 af john vs. jon (Slettet)

ja ok..hihi.. dummer mig lidt.. men mange tak.. du sgu en fin fyr

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.