Matematik

Eftertjek af resultat

11. marts 2008 af Christinana (Slettet)
Opg. u. hjælpemidler:
---
Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.
Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.
---

Er det bare T(h) = 5^h, hvor T(h) er trykket og h er højden?



Svar #1
11. marts 2008 af Christinana (Slettet)

Ok, det er da helt forkert. Trykket skal jo blive mindre jo længere man kommer op. Hvad er så svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

h½=log(½)/log(a)

5=log½/loga <=> a=10^(log½/5)

Din funktion er voksende, thi a>1

Svar #3
11. marts 2008 af Christinana (Slettet)

Tak for svaret. Den har jeg da helt sikkert fået forkert i dagens terminsprøve, men jeg anede ikke at der var en formel for halveringshøjde.

Svar #4
11. marts 2008 af Christinana (Slettet)

Hmm, kan det ikke forkortes?

10^(-log(2)/5)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det er den samme formel, som du nok kender som halveringstiden.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

10^(log(½)/5)=10^(log(½)*1/5)=10^(log(½^(1/5))=½^(1/5)

Svar #7
11. marts 2008 af Christinana (Slettet)

Dvs. funktionen er T(h) = ½^(h/5)?

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

yes

Svar #9
11. marts 2008 af Christinana (Slettet)

Tak for det. Slog lige halveringstid op, er rimelig sikker på at jeg ikke har set det før, men spurgte en anden over msn, og det har vi åbenbart... så my bad :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. marts 2008 af Ayazaman (Slettet)

Hej Christinana!

Er det matematik terminsprøven??? Altså for 3.g'er??

Skriv et svar til: Eftertjek af resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.