Matematik

eksponential funktion 1G

12. marts 2008 af 0oSarao0 (Slettet)
Hej
Rammer eksponentialle funktioner ALDRIG x-aksen?
Derfor kan man vel heller ikke f(x)=0 vel? - Hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2008 af mathon

1) "Rammer eksponentielle funktioner ALDRIG x-aksen?" - NEJ

2) "Derfor kan man vel heller ikke have f(x)=0 vel?" - Nej
....."Hvorfor?" - på grund af 1)

Svar #2
12. marts 2008 af 0oSarao0 (Slettet)

Okay, men HVORFOR rammer den ikke x-aksen?

Svar #3
12. marts 2008 af 0oSarao0 (Slettet)

hmm, er det ikke også fordi fremskrivningsfaktoren altid er større end 0?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2008 af mathon

y = b*a^x = b*e^(kx) og b,k>0
for x->oo går limes e^(kx) -> oo


y = b*a^x = b*e^(-kx) og b,k>0
for x->oo går limes e^(-kx) -> 0, dvs x-aksen er asymptote

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)

f(x)=0 findes. Men det er bare en konstant funktion. Ikke noget med eksponentiel.
og eksponentielle funktioner kan ramme x-aksen, hvis de er af formlen f(x)=k+a^x.
Men en funktion med ligningen f(x)=a^x vil aldrig rammen 0, prøv selv at sætte udtrykket lig 0.
Ethvert tal opløftet i 0 giver 1.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2008 af rytmerikke (Slettet)

Man kan bruge mennesker som eksempel.
Vi ved at der i DK er et faldende tal af fødsler og dermed færre børn.
lige meget hvor meget tallet falder så vil vi aldrig blive minus mennesker. der kan ikke være -200 mennesker.. så vil der bare være nul der vil ALDRIG være minus mennesker.
det samme gælder priser på f. eks. fødevarer. selvom de skulle falde ville vi helelr aldrig få penge for at tage dem med hjem...

Skriv et svar til: eksponential funktion 1G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.