Matematik

Tre små opgaver om reducering & ligning

12. marts 2008 af Sort (Slettet)
Hej, jeg sidder med nogle opgaver fra eksamenssættet fra august 2007. Jeg er lidt tvivl de tre nedenstående opgaver. Håber I vil hjælpe mig. På forhånd mange tak

Potensfunktioner
Ligning:
(x+1)(x-1)(x^2+1)=0
x^2-1*(x^2+1)=0
x^4-1
Er det rigtig?

Reducer:
(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST
S^2+ST-TS-T^2-S^2+T^2+2ST
S^2-S^2 går ud med hinanden ligesom +ST-TS, -T^2+T^2
Resultatet bliver 2ST
Er jeg på den rette vej?

Reducer:
xy+x^2/xy
jeg laver det om til to brøkker
xy/xy + x^2/xy=
1+2xy
Her går jeg i stå. Hvordan skal jeg løse denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2008 af Isomorphician

den første opgave er ikke en reduktionsopgave, men en ligning du skal løse

Svar #2
12. marts 2008 af Sort (Slettet)

Ok,hvordan skal jeg løse ligningen? Er de andre to opgaver rigtige? Håber du vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2008 af Isomorphician

Brug nulreglen til at finde løsningen på ligningen.

Husk minusset foran (S+T)^2 når du reducerer

Skal der stå (xy + x^2)/xy i den sidste opgave?

Svar #4
12. marts 2008 af Sort (Slettet)

Nulregel? Det har jeg ikke haft noget om.

I den sidste opgave,skal jeg reducer udtrykket xy+x^2/xy. Men ved ikke hvordan jeg skal regne det ud.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2008 af Isomorphician

ja, men står der xy + (x^2)/xy
eller
(xy + x^2)/xy?

Nulreglen siger at hvis a*b = 0, så skal enten a eller b være 0

Svar #6
12. marts 2008 af Sort (Slettet)

Ok, der er ingen parenteser i den sidste opgave. xy plus x i anden divider xy.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2008 af Isomorphician

står det på fælles brøkstreg eller ej?

Svar #8
12. marts 2008 af Sort (Slettet)

Undskyld,jeg har lavet en felj ved skrivningen, der skal stå (xy+x^2)/(xy)

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2008 af Isomorphician

så er det rigtigt nok at du deler den op i to brøker, men din reducering er ikke korrekt

Svar #10
12. marts 2008 af Sort (Slettet)

ok. jeg har reduceret det således, med først og dele den op i to brøker:

(xy/xy) + (x^2/xy)

Derefter : kan jeg ikk komme videre. Er de sød og hjælpe lidt så jeg kan komme videre i denne opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. marts 2008 af Isomorphician

Du behøver såmænd ikke at sige De til mig...
(xy/xy) + (x^2/xy) =
1 + (xx/xy) = .... se om du selv kan tage det sidste skridt

Svar #12
12. marts 2008 af Sort (Slettet)

Ok, jeg har regnet mig frem til dette resultat; 1+(x/y). Er det rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. marts 2008 af Isomorphician

Ja.

Svar #14
12. marts 2008 af Sort (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Tre små opgaver om reducering & ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.