Matematik
Et enkelt opgave - Har brug for jeres hjælp,
13. marts 2008 af
Sort (Slettet)
Hej, jeg sidder med en eksamensopgave fra eksammenssættet august 2007,som jeg ikke kan løse. Håber I kan hjælpe mig.
Opgaven:
En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4dm^3, det gælder at
2 pi r h + 4 pi r^2 =4 og V= pi r^2 h - (4/3)pi r^3
hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og V (dm^3) er metalgenstandens rumfang.
Bestem V som funktion af r
Mange tak for hjælpen
Opgaven:
En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4dm^3, det gælder at
2 pi r h + 4 pi r^2 =4 og V= pi r^2 h - (4/3)pi r^3
hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og V (dm^3) er metalgenstandens rumfang.
Bestem V som funktion af r
Mange tak for hjælpen
Svar #1
13. marts 2008 af janko (Slettet)
jeg er sikker på at flere har stillet samme spørgmål på Sp.
Sørg for at søge før du opretter et indlæg og giv en overskift, der passer med din opgaver.. " Et enkelt opgave - Har brug for jeres hjælp," siger intet om din opgave. du kunne kalde den kuglen og keglen - optimering....
men se her:
her er mit svar: http://peecee.dk/upload/view/100175
Sørg for at søge før du opretter et indlæg og giv en overskift, der passer med din opgaver.. " Et enkelt opgave - Har brug for jeres hjælp," siger intet om din opgave. du kunne kalde den kuglen og keglen - optimering....
men se her:
her er mit svar: http://peecee.dk/upload/view/100175
Svar #2
13. marts 2008 af Sort (Slettet)
Ok, det skal jeg gøre til en anden gang. Men kan du ikke forklare, hvordan jeg skal løse denne opgave? Jeg ved at:
Kuglens:
overflade= 4 pi r^2
rumfang= (4/3) pi r^3
Cylinder:
rumfang= pi r^2 h
overflade=2 pi r h
Håber du vil hjælpe
Kuglens:
overflade= 4 pi r^2
rumfang= (4/3) pi r^3
Cylinder:
rumfang= pi r^2 h
overflade=2 pi r h
Håber du vil hjælpe
Skriv et svar til: Et enkelt opgave - Har brug for jeres hjælp,
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
