Matematik
Ligning
14. marts 2008 af
Hanne6789 (Slettet)
Jeg vil gerne løse denne ligning, men jeg ved ikke lige hvordan man gør.
(x + 2000) * 1,3 = x * 1,5
Jeg synes at det bliver mere indviklet hver gang jeg prøvet at flytte noget.
(x + 2000) * 1,3 = x * 1,5
Jeg synes at det bliver mere indviklet hver gang jeg prøvet at flytte noget.
Svar #1
14. marts 2008 af badooo (Slettet)
Vi kunne evt. starte med at gange parantesen ud:
1,3x + 2600 = 1,5x
Vi trækker så 1,3x fra på vær side:
2600 = 0,2x
Vi dividerer så med 0,2 på hver side:
x = 13000
Således kan det gøres :)
1,3x + 2600 = 1,5x
Vi trækker så 1,3x fra på vær side:
2600 = 0,2x
Vi dividerer så med 0,2 på hver side:
x = 13000
Således kan det gøres :)
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
