Matematik

funktioner

15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)
Jeg har en opgave med sammensat funktioner, hvor:

f(x)=(x-1)/(3-x) og g(x)=x^2+1

(o) = en lille rund bolle

Bestem: (f(o)g)(0)

(f(o)g)(x)=f(g(0))=g(0)=0^2+1=1 --> f(1)=(1-1)/(3-1) = (0/2)=0

- rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #2
15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

tak

Svar #3
15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

og hvis det istedet havde voret: (f(o)g))(1) ville det da faktisk også give 0?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2008 af mathon

g(1) = 1^1+1 = 2

f(g(1)) = f(2) = (2-1)/(3-2) = 1/1 = 1

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2008 af mathon

f(g(x)) = (g(x)-1)/(3-g(x)) = (x^2+1-1)/(3-(x^2+1)) = x^2/(2-x^2)

f(g(1)) = 1^2/(2-1^2) = 1/1 = 1

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.