Matematik

løs ligningen

15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hvordan er det lige jeg skal gribe følgende ligning an:

3x^2+6x=20

Svar #1
15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

Skal man så bare sige:

3x^2+6x-20=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2008 af noveau (Slettet)

hvis du skal løse den, bør du nok isolere x. Det er en andengradsligning, benyt

d=b^2-4ac

x=-b+-kvadratod d / 2a

Svar #4
15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

har jeg ret i at:

d=276

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2008 af badooo (Slettet)

Well.. med lidt hovedregning, jeg ikke gider finde min lommeregner..

d = 6^2 - 4*3*(-20) = 36 - 12*(-20) = 36 - (-240) = 36 + 240 = 276

Så ja, det lyder meget rigtigt.

Svar #6
15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

d>0, derfor har ligningen altså to løsninger.

Så får jeg x til at være: x=-0,8 V x=128,4

- rigtigt?

Brugbart svar (1)

Svar #7
15. marts 2008 af badooo (Slettet)

Nej..

Hvordan ser dine beregninger ud?


Svar #8
15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

sorry..

Fik det til: x=-2,12 V x=4,52

Beregning:
x=-b+-kvadratod d / 2a <-=>

x=(-(-6)+-kvdr(276)/2*3

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2008 af badooo (Slettet)

b er positiv...

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Der er et minus for meget
x=(-6+-kvdr(276))/2*3

Svar #11
15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

Hmm.. det kan jeg ikke lige se for mig:

Jeg har ligningen: 3x^2-6x=20 <=> 3x^2-6x-20=0
a=3, b=-6, c=-20

d=b^2-4ac <=> d=(-6)^2-4*3*(-20) = 276

d<0, to løsningern

x=(-b+-kvdr(d))/2*a <=>

x=(-(-6)+-kvrd(276))/2*3 <=>

DEt er her det går galt, for det første fordi kvadratroden af 276 =16,61324773....

Og b - ja den bliver til positiv når man siger (-(6)) = 6

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. marts 2008 af badooo (Slettet)

Det var så ikke den ligning du gav i #0.. Der er en mindre uoverenstemmelse dér :)

Dit resultat er stadig forkert.

x1 = (6+sqrt(276))/(2*3)= -1.77
x2 = (6-sqrt(276))/(2*3)= 3,77



Svar #13
15. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

Aha.. jeg skrev også +6x i stedet for - .. min fejl, sorry.

og tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Som hjælp til en anden gang, kig nu på:
http://peecee.dk/upload/view/103936

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. marts 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#14 Godt skrevet. Hvis der er nogen, som ikke forstår det, skulle de vist overveje at læse et andet sted.

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. marts 2011 af Ciara22 (Slettet)

jeg har et par ligninger jeg skal løse. men jeg helt lost i det her, 

er der en der rigtig sød og forklar mig lige det her stykker?

 A:  4x-2=10

B:4(-2x+3)=(x-9)2

C:  2-(-7+x)=3x-7

D: (2x-3)^2


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.