Matematik
Ligning med 1 ubekendt
17. marts 2008 af
z92 (Slettet)
Hvordan løser jeg flg. ligning? Den driller mig, og skal give -2.
x-4 - 3x+3 = 2x+3
----- ----- ----
4 3 2
Brugte ---- som brøkstreg :-)
Jeg har ikke brug for resultatet, men en helst meget detaljeret "let at forstå" forklaring... er blevet meget forvirret med ligninger da jeg regnede dem i hovedet i 7. og 8. klasse, i stedet for at lære regnemåden... dumt af mig, men det skulle jo bare laves dengang...
Den ligner nogle andre opgaver jeg har lavet, men af en eller anden grund kan jeg bare ikke lave den. Har brugt en hel time samt fået en godt uddannet persno til at kigge på den... men hans ligningsrejning er lidt rusten. (Pinligt for ham ;-) )
Mange tak :-)
x-4 - 3x+3 = 2x+3
----- ----- ----
4 3 2
Brugte ---- som brøkstreg :-)
Jeg har ikke brug for resultatet, men en helst meget detaljeret "let at forstå" forklaring... er blevet meget forvirret med ligninger da jeg regnede dem i hovedet i 7. og 8. klasse, i stedet for at lære regnemåden... dumt af mig, men det skulle jo bare laves dengang...
Den ligner nogle andre opgaver jeg har lavet, men af en eller anden grund kan jeg bare ikke lave den. Har brugt en hel time samt fået en godt uddannet persno til at kigge på den... men hans ligningsrejning er lidt rusten. (Pinligt for ham ;-) )
Mange tak :-)
Svar #1
17. marts 2008 af blackduck (Slettet)
Det er lidt svært at tyde din skrivemåde. Ser ligningen således ud:

?
?
Svar #4
17. marts 2008 af blackduck (Slettet)
LaTeX: http://studieportalen.dk/Fagsider/108/LaTeXiforummet.aspx
Men det er måske lidt besværligt at lære, hvis man ikke som sådan har brug for at skrive en masse matematik. Alternativt kan du næste gang bare sætte nogen parenteser:
(x-4)/4 - (3x+3)/3 = (2x+3)/2
Så er der ingen tvivl om hvad du mener :)
Men det er måske lidt besværligt at lære, hvis man ikke som sådan har brug for at skrive en masse matematik. Alternativt kan du næste gang bare sætte nogen parenteser:
(x-4)/4 - (3x+3)/3 = (2x+3)/2
Så er der ingen tvivl om hvad du mener :)
Svar #7
18. marts 2008 af z92 (Slettet)
Ups - det så jeg ikke lige :-).
Det var faktisk også sådan jeg havde lavet den - gad vide hvad jeg gjorde forkert... Men det "virkede" nu da jeg prøvede igen :-).
Mange tak
Det var faktisk også sådan jeg havde lavet den - gad vide hvad jeg gjorde forkert... Men det "virkede" nu da jeg prøvede igen :-).
Mange tak
Skriv et svar til: Ligning med 1 ubekendt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
