Matematik

Funktion.

18. marts 2008 af Anything (Slettet)
Funktionerne er givet ved forskrifterne:
f(x)=x^2-3x+3 og g(x)=2x-3.

Opskriv funktionerne og reducér dem.
f(g(x))=(2x+3)^2-3*2x-3+3
= 2x+3-3*(-3).
= 2x+3.

Er det rigtigt reducéret? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2008 af Isomorphician

f(g(x)) = (2x+3)^2 -3(2x-3) + 3

Udregn parenteserne først

Svar #2
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

f(g(x))=(2x+3)^2-3(2x-3)+3
= 4x+9-(-6x)-9+3
= 4x-(-6x)+3
= 10x+3

Er det rigtigt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2008 af Isomorphician

(ax+b)^2 = (ax+b)(ax+b) = (a^2)x^2 + b^2 + 2axb
(2x-3)^2 = (2x-3)(2x-3) = ???

Svar #4
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

f(g(x))=(2x+3)^2-3(2x-3)+3
= (2x+3)(2x+3)-(-6x)-9+3
= -(-6x)-9+3
= 6x-12

.. Rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2008 af Isomorphician

hov...hvordan forsvandt resultatet af (2x+3)(2x+3)?

Svar #6
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Den gik ud med sig selv? :)
Eller det kan man måske ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2008 af Isomorphician

Nej.
Du skal gange det ud som beskrevet i #3

Svar #8
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Jeg forstår det overhovedet ikke i 3'eren. Desværre.
(2x-3)(2x-3) = (2^2)x^2-3^2 + 2x-3^2.
.. Nej, det er fuldstændig forkert. Arg!

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2008 af Isomorphician

(2x-3)^2 =
(2x-3)(2x-3) =
(2^2)x^2 + (-3^2) + 2(2x*(-3)) =
4x^2 + 9 - 12x

Svar #10
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Så prøver vi igen:
f(g(x))=(2x+3)^2-3(2x-3)+3
= (2x+3)(2x+3)-(-6x)-9+3
=(2^2)x^2 + (-3^2) + 2(2x*(-3)) -(-6x)-9+3
= 4x^2 + 9 - 12x -(-6x)-9+3
= 10x+3

Er det rigtigt nu? Ö

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. marts 2008 af Isomorphician

hvor får du -(-6x) fra?
-3(2x-3) = -6x + 9

Svar #12
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Arg. Jeg giver snart op.
Ved det virkelig ikke. Jeg har nok endnu engang regnet noget forkert!

Svar #13
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Men jo, jeg skulle jo opløse parentesen.
Derfor er -3(2x) = -6?!

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. marts 2008 af Isomorphician

Del opgaven op i sektioner.
Udregn (2x+3)(2x+3) først.
Bagefter udregner du 3(2x-3).
Til sidst kan du så kigge på fortegnene mellem "sektionerne".

Svar #15
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Hvad er der nu forkert i denne?
3(2x-3) = (-6x)-9

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. marts 2008 af Isomorphician

3*2x = 6x
3*(-3) = -9

Svar #17
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

f(g(x))=(2x+3)^2-3(2x-3)+3
= (2x+3)(2x+3)-6x-9+3
=(2^2)x^2 + (-3^2) + 2(2x*(-3)) -6x-9+3
= 4x^2 + 9 - 12x -6x-9+3
= -2x+3

Sådan. Nu burde den være i orden? :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. marts 2008 af Isomorphician

Det er stadig ikke rigtigt.
Husk at der står et minus foran 3-tallet, så det giver -(-9) = +9 når du ganger ind

Svar #19
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Nu er jeg ikke lige med (igen). Du kunne ikke tænke dig lige at vise mig fejlene hurtigt, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. marts 2008 af Isomorphician

Husk at skrive det rigtigt op (g(x)=2x-3)
(2x-3)^2 - 3(2x-3) + 3 =
(4x^2 - 12x + 9) - (6x - 9) + 3 =
4x^2 - 12x + 9 - 6x + 9 + 3 =

prøv at reducere det sidste

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.