Matematik
seperation af variable
19. marts 2008 af
Janno (Slettet)
Ser på opgave 8.021 i vejledende eks.opg. stx A
En tragt med væske, væskehøjden er 25 cm. Der åbnes for ventil i bunden. Under udløbet er den hastighed hvormed væskehøjden h, målt i cm, ændrer sig fastlagt ved diff.ligning
dh/dt = -20*h^(-2/3)
hvor t er tiden målt i sekunder efter ventil åbning
Nu skal jeg gør rede for at
h(t)= (-50t+3125)^(2/5)
Jeg har prøvet i lang tid nu, med seperation af de variable og prøvet at finde en konstant og alt hvad jeg nu kunne finde på, men jeg er lost...
Er der en venlig sjæl der gider at fortælle mig hvordan jeg løser den ?
En tragt med væske, væskehøjden er 25 cm. Der åbnes for ventil i bunden. Under udløbet er den hastighed hvormed væskehøjden h, målt i cm, ændrer sig fastlagt ved diff.ligning
dh/dt = -20*h^(-2/3)
hvor t er tiden målt i sekunder efter ventil åbning
Nu skal jeg gør rede for at
h(t)= (-50t+3125)^(2/5)
Jeg har prøvet i lang tid nu, med seperation af de variable og prøvet at finde en konstant og alt hvad jeg nu kunne finde på, men jeg er lost...
Er der en venlig sjæl der gider at fortælle mig hvordan jeg løser den ?
Svar #2
19. marts 2008 af Janno (Slettet)
ok kan godt se der skal stå dh/dt = -20*h^(-3/2)
Og jeg skal redegøre for at h(t)= (-50t+3125)^(2/5) er en løsning til diff.ligningen
Men det hjælper mig ikke ret meget, desværre
Og jeg skal redegøre for at h(t)= (-50t+3125)^(2/5) er en løsning til diff.ligningen
Men det hjælper mig ikke ret meget, desværre
Svar #4
19. marts 2008 af Janno (Slettet)
Tak for det, jeg skal lige arbejde det igennem et par gange før jeg helt forstår det
Mange tak
Mange tak
Skriv et svar til: seperation af variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
