Matematik

En kasse.

21. marts 2008 af bjarkeh (Slettet)
En lukket kasse har bredden b. Længden l er 2 gange bredden, og højden h er 0,4 gange bredden. Bestemt kassens overfladeareal udtrykt ved b.

Hvordan i alverden gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2008 af mathon

bredden: x
længden: 2x
højden: 0,4*x

opstil udtryk for
loft/bund = 2*...
endeflader = 2*...
langsider = 2*....

Ov(x) = ....

Svar #2
21. marts 2008 af bjarkeh (Slettet)

.. Det forstod jeg ingenting af? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2008 af dnadan (Slettet)

'En lukket kasse har bredden b. Længden l er 2 gange bredden, og højden h er 0,4 gange bredden. Bestemt kassens overfladeareal udtrykt ved b. '

Som mathon henviser til.
Kald bredden for x.
længden er 2 gange så lang som bredden, dvs 2x
højden er 0,4 gange bredden, dvs. 0,4x

Nu skal du overveje, hvorledes overfladearealet af en kasse med bund og låg findes.

Svar #4
21. marts 2008 af bjarkeh (Slettet)

Nu har jeg fundet et link til opgaven.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=316791
.. Men jeg forstår det stadig ikke? Hm. Hvor finder jeg formlen, hvis den ikke står i mine bøger?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2008 af mathon

alle flader er rektangler, hjvis areal beregnes længde*bredde

opstil udtryk for
loft/bund = 2*(2x*x) = 4x^2
endeflader = 2*(0,4x*x) = 0,8x^2
langsider = 2*(0,4x*2x) = 1,6x^2

Ov(x) = 6,4x^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2008 af mathon

hjvis --> hvis

Svar #7
21. marts 2008 af bjarkeh (Slettet)

Jamen, der skal vel regnes mere end bare det? Altså.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det er der ikke.

Svar #9
21. marts 2008 af bjarkeh (Slettet)

Så overfladearealet er bare 40,96?! Arg.
Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2008 af mathon

svaret på
"Bestem kassens overfladeareal udtrykt ved b"
er

Ov(b) = 6,4b^2

da x jo var bredden.

Du synes at angle efter en talværdi, som ikke er resultatet i denne opgave.

Skriv et svar til: En kasse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.