Matematik

sammenhæng

24. marts 2008 af Pernille-2 (Slettet)
y=3/x og (x+1,5)^2+(y+2)^2= 25

jeg skal reducer til en ligning, som x skal opfylde,
svaret er :x^4+3x^3-18,75x^2+12x+9=0

hvordan kommer jeg dog frem til det :O:O?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv lige at skrive opgaven ordret herind, har på fornemmelsen, at der mangler noget.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2008 af mathon

(x+1,5)^2+(y+2)^2 = 25

(x+1,5)^2+((3/x)+2)^2 = 25

x^2 + 3x + 2,25 + 9/x^2 + (12/x)+ 4 = 25 .......som ganget med x^2
giver
x^4 + 3x^3 + 2,25x^2 + 9 + 12x + 4x^2 = 25x^2, der reduceres til

x^4 + 3x^3 - 18,75x^2 + 12x + 9 = 0

Skriv et svar til: sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.