Matematik
problemer med diff. ligning
24. marts 2008 af
bllcrp88 (Slettet)
hej. er der en/flere der kan hjælpe mig med følgende opgaver.
En funktion f er løsning til differentialligningen y'=2x+5-y, og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f.
A) bestem en forskrift f.
på forhånd tak.
En funktion f er løsning til differentialligningen y'=2x+5-y, og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f.
A) bestem en forskrift f.
på forhånd tak.
Svar #1
24. marts 2008 af Lyckedyr (Slettet)
Du får oplyst, at du har tangenten y=1. Det betyder, at y' i dette punkt vil være 0. Du kan derfor indsætte y'=0 og y=1 i den oplyste diff.ligning, hvorefter du vil få en x-værdi, som svarer til det punkt, hvor y=1 skærer grafen for f.
For at få forskriften for f ville jeg bruge deSolve på TI-89 i stedet for at gå igang med den i hånden. Altså indtaste diff.ligningen samt punkt, som vi lige fandt. Man skal dog bare huske at tjekke løsningen, hvis man bruge deSolve
For at få forskriften for f ville jeg bruge deSolve på TI-89 i stedet for at gå igang med den i hånden. Altså indtaste diff.ligningen samt punkt, som vi lige fandt. Man skal dog bare huske at tjekke løsningen, hvis man bruge deSolve
Skriv et svar til: problemer med diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
