Matematik
linær sammenhæng mellem y og x^-1
25. marts 2008 af
milsen1989 (Slettet)
hej der er en opgave som jeg ikke kan finde ud af. håber i vil hjælp
den lyder således:
om to størrelser x og y oplyses, at der er en linær sammenhæng mellem y og x^-1
følgende tabel viser nogle sammenhørende værdier af x og y
x 1 og 3
y -1 og -3
jeg ved at den skal være ax^-1+b
men jeg kan ikke finde ud af at finde a og b for skal jeg lave x'erne om?
den lyder således:
om to størrelser x og y oplyses, at der er en linær sammenhæng mellem y og x^-1
følgende tabel viser nogle sammenhørende værdier af x og y
x 1 og 3
y -1 og -3
jeg ved at den skal være ax^-1+b
men jeg kan ikke finde ud af at finde a og b for skal jeg lave x'erne om?
Svar #1
25. marts 2008 af Jesper-rod (Slettet)
hvis jeg har forstået dit spørgsmål korrekt burde det være lige til at opstille to ligninger
-1=a+b og -3=(1/3)a+b
hvor man har sat tabelværdier ind. resten giver sig selv
-1=a+b og -3=(1/3)a+b
hvor man har sat tabelværdier ind. resten giver sig selv
Svar #2
25. marts 2008 af milsen1989 (Slettet)
hvorfor får du det?
vil du ikke prøve at forklare det?
vil du ikke prøve at forklare det?
Svar #3
25. marts 2008 af Jesper-rod (Slettet)
i din tabel regner jeg med at det skal forstås som at x=1 medfører Y=-1.

Skriv et svar til: linær sammenhæng mellem y og x^-1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
