Fysik

Bestemmelse af fjederkonstanten

25. marts 2008 af sdj (Slettet)
Hej, nogen som kan hjælpe med denne opgave:

En vogn fastholdes i tyderpositionen af kraf på 2,4 N, hvorefter vognen slippes og udfører en harmonis svingnin. Svingningstiden er 0,8s. Bestem fjederkonstanten og massen af vogen.

Først bestemmer jeg fjederkonstanten:

T=k*x
0,8s=k*2,4N
0,8s/2,4N = 0,33

Er det korrekt? Og hvad er enheden?

Massen har jeg ikke rigtig nogen ide om, hvorledes jeg finder?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2008 af mathon

hvis du kender amplituden, A
gælder

F_y = k*A, hvoraf
k = F_y/A =(2,4 N)/A

og

T = (2pi)sqrt(m/k), hvoraf
T^2 = 4*pi^2*m/k, hvor m kan isoleres

m = k*T^2/(4*pi^2)


Skriv et svar til: Bestemmelse af fjederkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.