Matematik
Løs ligningen
26. marts 2008 af
Dansemusennico (Slettet)
Det er sikkert simpelt nok, men kan ikke lige se det..
Skal løse følgende ligning:
(x-1)((x^2)-4) = 0
Skal løse følgende ligning:
(x-1)((x^2)-4) = 0
Svar #1
26. marts 2008 af t00hey (Slettet)
Der et lille trick her. du har 2 parenteser, der er ganget sammen. For at det hele skal give nul, skal en af parenteserne give nul. Du kan altså nøjes med at løse:
(x-1) = 0
og
(x^2 -4) = 0
alle tre løsninger er løsninger til den "store" ligning
(x-1) = 0
og
(x^2 -4) = 0
alle tre løsninger er løsninger til den "store" ligning
Skriv et svar til: Løs ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
