Matematik
eksponentiel vækst aflevering
26. marts 2008 af
maius (Slettet)
okay således lyder min opg. jeg har lidt svær ved at løse den:
Begrund, hvilke af funktionerne
g(x)=0,34*1,27^x, h(x)=3,41*0,72^x og k(x)=7,2*4,2^x
der er voksende, og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f , der har
vækstrate 20%, og for hvilken f(0)=10
***Har fundet ud af hvilken der er voksende, (den i midten er aftagende fordi a>1
men i de to andre opgaver er jeg forvirret
Begrund, hvilke af funktionerne
g(x)=0,34*1,27^x, h(x)=3,41*0,72^x og k(x)=7,2*4,2^x
der er voksende, og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f , der har
vækstrate 20%, og for hvilken f(0)=10
***Har fundet ud af hvilken der er voksende, (den i midten er aftagende fordi a>1
men i de to andre opgaver er jeg forvirret
Svar #1
26. marts 2008 af badooo (Slettet)
Du får faktisk det hele serveret..
Du har et punkt: (0;10), og har a: 1,20.
y = b*1,20^x , indsæt dit punkt og isoler b.
Du har et punkt: (0;10), og har a: 1,20.
y = b*1,20^x , indsæt dit punkt og isoler b.
Svar #2
26. marts 2008 af maius (Slettet)
arh selvfølgelig, troede jeg skulle finde noget ud fra de 2 voksende funktioner... men nej. tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: eksponentiel vækst aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
