Matematik

Haster (rente

27. marts 2008 af Izzle (Slettet)
På en bankkonto indsættes 8000 kr. til en fast årlig procentvis rente, og efter 6 år står der 8877,62 kr. på kontoen.

a) Bestem den årlige
procentvise rente
på kontoen.



Kan nogen hjælpe mig og evt. forklare?

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2008 af Boggnasker2 (Slettet)

Find rentefoden, når 8000 kr har givet 877,62kr på kontoen efter 6 år:

(877,62 gange 100 gange 365)divideret med (8000 gange 365)

Formlen for at finde procentsatsen er:

p=procentsats
R= Rente
K= Kapital
d=antal rentedage
D= antal dage i et renteår
*= gange

p = R * 100 * D
-------------
K * d

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2008 af mathon

K6 = Ko*(1+r)^6

8877,62 = 8000*(1+r)^6

isoler r....


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af Boggnasker2 (Slettet)


Ved -------- skal du dividere

Svar #4
27. marts 2008 af Izzle (Slettet)

hmm er overhovedet ikke med, hvilket er rigtigt? svar 1 el 2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2008 af mathon

8877,62 = 8000*(1+r)^6

(1+r)^6 = 8877,62/8000

1+r = (8877,62/8000)^(1/6) = 1,0175
r = 1,0175 - 1 = 0,0175 = 1,75%

Svar #6
27. marts 2008 af Izzle (Slettet)

Tak for hjælpen Mathon ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af mathon

metoden i #1
benyttes kun,
når rentetiden er mindre end et år.

Her er der tale om sammensat rentesregning også kaldet renters rente-beregning

Svar #8
27. marts 2008 af Izzle (Slettet)

hvad skal jeg skrive istedet for r? bare r ell hva?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2008 af Boggnasker2 (Slettet)

Ups, kan godt se hvad jeg gjorde forkert:S

Istedet: p = 877,72 * 100 * 365
--------------------
8000 * 2190 (her havde jeg glemt at gange med 6!!)

Svar #10
27. marts 2008 af Izzle (Slettet)

(8877,62/8000)^(1/6) = 1,0175 , jeg forstår ikke hvorrdan du får det til det, jeg får en helt andet resultat? HÅBER DU SVARER

Svar #11
27. marts 2008 af Izzle (Slettet)

Ej glem det, TAK FOR HJÆLPEN :)

Skriv et svar til: Haster (rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.